Smilende æg, rejer og sprødt kyllingeskind
Smilende æg, rejer og sprødt kyllingeskind
Hofret hos Tang bistro og café
4 personer //
200g kyllingeskind
4 æg
320g håndpillede rejer, skyllet i vand
1 håndfuld skovsyre
3 æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 knivspids peber
2 spsk. Æblecidereddike
250ml neutral olie
50ml extra jomfruolivenolie
Skrallen fra 1 citron
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Brug en kniv til at skrabe fedt og kødrester fra bagsiden af kyllingeskindet. Tag en bageplade og kom bagepapir på, stræk kyllingeskindet så det bliver så tyndt som muligt, og drys lidt salt på. Dæk det dernæst med endnu et stykke bagepapir og placér noget tunget ovenpå, som kan tåle at komme i ovnen. Fx et ovnfastfad. Kom det i ovnen og bag det i 15 minutter. Tjek om skindet er gyldent og crispy, hvis ikke, kom det tilbage i ovnen til det er.
Tag 4 æg, direkte fra køleskab. Bank ægget forsigtig ned i bordet, så der kommer en lille fraktur i skallen, men uden at revne membranen. Kom æggene i en relativt stor gryde, så de ikke ligger tæt, og fyld den med vand, til det dækker æggende med ca. 2,5 cm. Skru højt op for varmen, og hold øje med vandet. Når det begynder at koge, skal du sætte en timer på 5 minutter, hvorefter du med det samme slukker for varmen, og kommer æggene over i et iskoldt vandbad. Efter et par minutter kan du skrælle dem.
Rør æggeblommer, sennep, æblecidereddike og peber sammen i en skål og mix grundigt med et piskeris. Imens du pisker massen, tilføjer du langsomt den neutrale olie, lidt efter lidt, vær forsigtig således at massen emulgerer før du kommer mere i. Når alt den neutrale olie er tilføjet, gør du det samme med olivenolien og til sidst tilføjer du skallen fra citronen. Smag til med salt og peber.
Servering!
Anret citronmayonnaisen på midten af tallerkenen, krydr de skyllede rejer med salt og citron og anret på mayonnaisen. Del æggene på midten, og placér et halvt æg på hver side af rejerne. Knæk kyllingeskindet i stykker, og anret som vist på billedet. Pynt af med skovsyre.
Hvis du mangler et sted til din fest...
Brede Spisehus
Det historiske Brede Spisehus slår torsdag den 12. august 2021 dørene op på ny med et helt nyt hold, der på nænsom vis har moderniseret det kulinariske udtryk med respekt for de stærke traditioner, som har hersket på stedet i mere end 100 år.
Biograf
40
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
80
Reception
500
Se alle 20+ venues her
Langelinie Pavillonen
I urbane, rå rammer med masser af atmosfære er der plads til de helt små møder - i tematiserede lokaler - og større konferencer og middage.
Biograf
700
Cabaret
250
Middag
360
Middag
650
Reception
1.100
Se alle 20+ venues her
Luftkastellet
Tag over sundet til Malmø og futuristisk romantik i første række til Øresund med udsigt over Københavns skyline.
Biograf
700
Cabaret
500
Middag
900
Middag
900
Reception
1.200
Se alle 20+ venues her
Pressen
De store trykpresser er rykket ud, men i den rå trykhal i Politikens Hus - midt på Rådhuspladsen i København – er der stadig tryksværte på væggene.
Biograf
5 - 300
Cabaret
5 - 150
Middag
5 - 250
Middag
5 - 280
Reception
5 - 500
Se alle 20+ venues her
Zoologisk Have
På byens vildeste adresse, ZOO, kan man skåle med elefanter eller få faglige og gastronomiske oplevelser i lækre lokaler, fx med panoramakig til pandaerne i BIGs anlæg.
Biograf
140
Cabaret
N/A
Middag
99
Middag
270
Reception
400
Se alle 20+ venues her
Restaurant Smör
Med tydelige referencer til dansk madhistorie og råvarer serverer Restaurant Smör fortolkninger af smørrebrød.
Biograf
N/A
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
60
Reception
60
Se alle 20+ venues her
Bistro panpan
Inviter til højbords- eller konferencebord med en panda i ZOOs imponerede nye pandaanlæg tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels.
Biograf
N/A
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
145
Reception
192
Se alle 20+ venues her
SOHO
I urbane, rå rammer med masser af atmosfære er der plads til de helt små møder - i tematiserede lokaler - og større konferencer og middage.
Biograf
200
Cabaret
150
Middag
150
Middag
200
Reception
200
Se alle 20+ venues her
Spisehuset FOLK
Spisehuset FOLK er en enkelt, smagfuldt og hyggeligt indrettet restaurant med højt til loftet og smukt lysindfald igennem de store sprossede vinduer.
Biograf
N/A
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
142
Reception
200
Se alle 20+ venues her
Food Space
Midt i Kødbyen ligger et 500 kvadratmeter fleksibelt, nyistandsat og urbant lokale.
Biograf
150
Cabaret
N/A
Middag
80
Middag
200
Reception
200
Se alle 20+ venues her