Madkastellets tilgang til bæredygtighed vokser ud af vores helt grundlæggende filosofi og ambition om at bidrage positivt til vores omverden.
Vi er som virksomhed forpligtede til at gøre vores bedste for at sikre, at vi behandler mennesker, miljø og ressourcer på en måde, så vi kan se både os selv, vores gæster og fremtidens generationer i øjnene med en overbevisning om, at vi har tænkt os om og gjort det bedste, vi kan, for at handle ansvarligt.
Vi sætter barren højt og lever op til de allerhøjeste krav på bæredygtighedsområdet. Det gælder såvel de formelle, hvor vi kan matche EU´s og lokale lovkrav og rapportere på et højt niveau, som i vores daglige arbejde, hvor alle medarbejdere kender og lever op til deres individuelle ansvar.
GREEN RESTAURANT, en branchespecifik version af GREEN KEY - verdens måske mest ambitiøse certificering indenfor bæredygtighed for vores branche.
Hvor mange certificeringer fokuserer på enkelte dele, som økologi, madspild eller energiforbrug, fokuserer GREEN RESTAURANT på helheden med kriterier indenfor 12 områder fra madspild, vand- og energiforbrug til valg af råvarer.
Certificeringen er baseret på uddannelse af vores ledere i bæredygtig forretningsforståelse og iværksættelse af konkrete tiltag i vores køkkener og fysiske rammer, politiker for indkøb, madspild, energibesparelser med videre.
GREEN RESTAURANT er både vores rettesnor og vores værktøj til at være med til den grønne omstilling. Ved at være GREEN RESTAURANT certificerede vil Madkastellet have nogle af de allerhøjeste standarder indenfor ansvarlighed og bæredygtighed, og alle medarbejdere spiller en rolle for at leve op til kravene.
Du kan læse mere om GREEN RESTAURANT, og hvad vi forpligter os til, her.
I løbet af 2024 forventes det, at den frivillige rapporteringsstandard, VSME, offentliggøres, så virksomheder som vores enkelt og præcist kan afrapportere på bæredygtighedsparametre, der lever op til selv de mest ambitiøse krav på ESG-området.
Madkastellet er på forkant og i dialog med eksperter, der bistår os med implementeringen af VSME, lige så snart rammerne og rapporteringspunkterne er offentliggjorte.
Implementeringen betyder, at Madkastellet som underleverandør kan leve op til de krav, som kunder, der er omfattet af CSRD direktivet, er underlagt.
Køkkenerne på vores venues har altid været bygget op om en almanaktilgang, hvor vi indkøber, tilbereder og serverer sæsonbaseret mad med et særligt fokus på lokalt producerede råvarer.
Vores kokke har altid syltet, kogt fonder, fermenteret og hengemt, så vi har udnyttet råvarerne bedst og sørget for, de fik så lang levetid som muligt.
Økologisk bronzemærke er minimum for vores køkkener, og vi bevæger os støt mod sølv, samtidig med vi indkøber fisk, der er fanget skånsomt og skærer ned på mængden af animalsk protein.
Vi har stramme politiker for anvendelse af engangsemballage, arbejder kun med Svanemærkede produkter og er generelt fokuserede på at købe ansvarligt ind og udnytte tingene optimalt.
Alle vores venues og restauranter dokumenterer og afrapporterer deres klimaaftryk. Vi gør det ved hjælp af et avanceret system, som er i stand til at skabe overblik over vores alt fra Co2-påvirkning over madspild til ernæringsmæssig sammensætning.
Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en uforpligtende snak om dine behov og ønsker.
Du kan også altid kontakte os på telefon +45 31 78 79 52 eller mail info@madkastellet.dk
Uanset, hvad du vælger, står vi klar med stort værtskab, dejlige julemenuer og selvfølgelig julestemning en masse.
Læs mere