Vores lille løfte til den store planet

Omtanke og ansvar går hånd i hånd

Madkastellets tilgang til bæredygtighed vokser ud af vores helt grundlæggende filosofi og ambition om at bidrage positivt til vores omverden.

Vi er som virksomhed forpligtede til at gøre vores bedste for at sikre, at vi behandler mennesker, miljø og ressourcer på en måde, så vi kan se både os selv, vores gæster og fremtidens generationer i øjnene med en overbevisning om, at vi har tænkt os om og gjort det bedste, vi kan, for at handle ansvarligt.

Vi sætter barren højt og lever op til de allerhøjeste krav på bæredygtighedsområdet. Det gælder såvel de formelle, hvor vi kan matche EU´s og lokale lovkrav og rapportere på et højt niveau, som i vores daglige arbejde, hvor alle medarbejdere kender og lever op til deres individuelle ansvar.

Vores initiativer

Green Restaurant certificering

GREEN RESTAURANT er en branchespecifik version af GREEN KEY – en af verdens mest ambitiøse certificeringer inden for bæredygtighed i restaurationsbranchen. Hvor mange certificeringer fokuserer på enkelte områder som økologi, madspild eller energiforbrug, ser GREEN RESTAURANT på helheden med kriterier inden for 12 områder – fra råvarevalg, vand- og energiforbrug til politikker for madspild.

Alle Madkastellets restauranter er tilmeldt GREEN RESTAURANT-programmet og i gang med processen frem mod certificering. Det indebærer uddannelse af vores ledere i bæredygtig forretningsforståelse samt implementering af konkrete tiltag i vores køkkener, indkøb og fysiske rammer.

For os fungerer GREEN RESTAURANT både som rettesnor og værktøj i den grønne omstilling. Målet er, at vores restauranter på sigt opnår nogle af branchens højeste standarder inden for ansvarlighed og bæredygtighed – og alle medarbejdere spiller en rolle i arbejdet med at nå dertil.

Du kan læse mere om GREEN RESTAURANT og de kriterier, vi arbejder på at leve op til her.

ESG krav og EU-direktiver

I løbet af 2024 forventes det, at den frivillige rapporteringsstandard, VSME, offentliggøres, så virksomheder som vores enkelt og præcist kan afrapportere på bæredygtighedsparametre, der lever op til selv de mest ambitiøse krav på ESG-området.

Madkastellet er på forkant og i dialog med eksperter, der bistår os med implementeringen af VSME, lige så snart rammerne og rapporteringspunkterne er offentliggjorte.

Implementeringen betyder, at Madkastellet som underleverandør kan leve op til de krav, som kunder, der er omfattet af CSRD direktivet, er underlagt.

Venues med bæredygtighed i DNA´et

Køkkenerne på vores venues har altid været bygget op om en almanaktilgang, hvor vi indkøber, tilbereder og serverer sæsonbaseret mad med et særligt fokus på lokalt producerede råvarer.

Vores kokke har altid syltet, kogt fonder, fermenteret og hengemt, så vi har udnyttet råvarerne bedst og sørget for, de fik så lang levetid som muligt.

Økologisk bronzemærke er minimum for vores køkkener, og vi bevæger os støt mod sølv, samtidig med vi indkøber fisk, der er fanget skånsomt og skærer ned på mængden af animalsk protein.

Vi har stramme politiker for anvendelse af engangsemballage, arbejder kun med Svanemærkede produkter og er generelt fokuserede på at købe ansvarligt ind og udnytte tingene optimalt.

Alle vores venues og restauranter dokumenterer og afrapporterer deres klimaaftryk. Vi gør det ved hjælp af et avanceret system, som er i stand til at skabe overblik over vores alt fra Co2-påvirkning over madspild til ernæringsmæssig sammensætning.

Kontakt os

Udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt til en uforpligtende snak om dine behov og ønsker.

Du kan også altid kontakte os på telefon +45 31 78 79 52 eller mail info@madkastellet.dk

Custom CSS
Tak!
Din forespørgelse er nu modtaget.
Vi kontakter dig så hurtigt som muligt.
Ups! Noget gik galt, prøv venligst igen.