Ruby chokoladebar med blomme og marengs
Ruby chokoladebar
med blomme og marengs
4 personer //
Chokoladebar:
1 bl. gelantine
25 gr. sukker
2 stk. pasteuriseret æggeblommer
150 gr. fløde
90 gr. ruby chokolade
Bund til chokoladebar:
100 gr. belugalinsemel
100 gr. mandelmel
200 gr. sukker
200 gr. smør
2 stk. æg
45 gr. mandelmælk
Marengs:
15 gr. æggehvidepulver
100 gr. sukker
80 gr. vand
Blomme broken gel:
90 gr. Blommepure, usødet
1 gr. gellan
1 gr. citras
30 gr. sukker
Sådan gør du:
Start med at udblød gelatine i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk dernæst fløden til blødt flødeskum. Over vandbad smeltes chokoladen. Dræn gelatinen og smelt den i den lune chokolade. Fold herefter flødeskum og æggemasse i, og fyld til sidst moussen i de ønskede forme.
Frys chokoladebarerne.
Bund til chokoladebar:
Bland belugalinsemel og mandelmel, og piske derefter smørret i. Tilsæt dernæst æg, og pisk dejen glat. Til sidst tilsættes mandelmælk.
Massen smørres ud på bagemåtter og bages ved 170 grader i 12 minutter.
Afkøl og stik bunden ud, så den passer med chokoladebarren.
Marengs:
Varm vandet op til 80 grader. Bland æggehvidepulver og sukker, og pisk det derefter sammen med det varme vand. Fordel marengsmassen på bagemåtter og bag i 4 timer ved 90 grader.
Broken gel:
Alle ingredienser blandes i en gryde og varmes op til kogepunktet. Lad den koge i 2-3 minutter.
Køles derefter geleen ned, blend den, og kom den på en sprøjtepose.
Hvis du mangler et sted til din fest...
Brede Spisehus
Det historiske Brede Spisehus slår torsdag den 12. august 2021 dørene op på ny med et helt nyt hold, der på nænsom vis har moderniseret det kulinariske udtryk med respekt for de stærke traditioner, som har hersket på stedet i mere end 100 år.
Biograf
40
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
80
Reception
500
Se alle 20+ venues her
Experimentarium
Oplevelseshuset på Tuborg Havn inviterer til innovation, læring og leg i stilrene rammer.
Biograf
244
Cabaret
280
Middag
350
Middag
499
Reception
1000
Se alle 20+ venues her
Langelinie Pavillonen
I urbane, rå rammer med masser af atmosfære er der plads til de helt små møder - i tematiserede lokaler - og større konferencer og middage.
Biograf
700
Cabaret
250
Middag
360
Middag
650
Reception
1.100
Se alle 20+ venues her
Luftkastellet
Tag over sundet til Malmø og futuristisk romantik i første række til Øresund med udsigt over Københavns skyline.
Biograf
700
Cabaret
500
Middag
900
Middag
900
Reception
1.200
Se alle 20+ venues her
Pressen
De store trykpresser er rykket ud, men i den rå trykhal i Politikens Hus - midt på Rådhuspladsen i København – er der stadig tryksværte på væggene.
Biograf
5 - 300
Cabaret
5 - 150
Middag
5 - 250
Middag
5 - 280
Reception
5 - 500
Se alle 20+ venues her
Zoologisk Have
På byens vildeste adresse, ZOO, kan man skåle med elefanter eller få faglige og gastronomiske oplevelser i lækre lokaler, fx med panoramakig til pandaerne i BIGs anlæg.
Biograf
140
Cabaret
N/A
Middag
99
Middag
270
Reception
400
Se alle 20+ venues her
Restaurant Smör
Med tydelige referencer til dansk madhistorie og råvarer serverer Restaurant Smör fortolkninger af smørrebrød.
Biograf
N/A
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
60
Reception
60
Se alle 20+ venues her
Bistro panpan
Inviter til højbords- eller konferencebord med en panda i ZOOs imponerede nye pandaanlæg tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Bjarke Ingels.
Biograf
N/A
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
145
Reception
192
Se alle 20+ venues her
SOHO
I urbane, rå rammer med masser af atmosfære er der plads til de helt små møder - i tematiserede lokaler - og større konferencer og middage.
Biograf
200
Cabaret
150
Middag
150
Middag
200
Reception
200
Se alle 20+ venues her
Spisehuset FOLK
Spisehuset FOLK er en enkelt, smagfuldt og hyggeligt indrettet restaurant med højt til loftet og smukt lysindfald igennem de store sprossede vinduer.
Biograf
N/A
Cabaret
N/A
Middag
N/A
Middag
142
Reception
200
Se alle 20+ venues her