Sprøde tærter, rygeost og stenbiderrogn

Tærte med svampe og courgette

Glaseret rødbede – butternut squash og brunet smøremulsion


4 personer // 

Tærtedej:
200 gr. mel
1 sk. sukker
½ tsk. salt
125 gr. smør
2 æggeblommer

Tærtefyld:
100 gr. blandede svampe
1 stk. skalotteløg
1 stk. fed hvidløg
10 gr. smør
2 dl. piskefløde
1 stk. citron
½ grøn squash
½ gul squash

Tilbehør:
1 lang rødbede
½ butternut squash
1 dl. rødbedejuice
1 spsk. honning
Olivenolie
Sæsonens urter

Brunet smøremulsion:
3 æggeblommer
½ spsk. æbleeddike
150 gr. smør
Salt

Sådan gør du: 
Smørret skæres i små tern, og blandes hurtigt med de resterende ingredienser. Kom husholdningsfilm om dejen og lad den hvile på køl i et par timer.
Rul dejen ud og kom den i en 8 cm. bageform.
Bag dejen ”blindt” i 12 min. ved 180 grader.
Afkøles på en rist.

Tærtefyld:
Svampene ristes sammen med skalotteløg og hvidløg i smørret. Når det er gyldent tilsættes fløden og reduceres til cremet konsistens. Det hele blendes og smages til med revet citronskal.
Courgetterne skæres tyndt på mandolin. Krydres med salt og peber og marineres let med olivenolie.
Svampepuréen kommes i de bagte tærter og herpå placeres courgetterne. Tærterne lunes i ovnen ved 120 grader i 8 min.

Tilbehør:
Butternut squash og rødbeder udstikkes. Rødbedeskiverne koges med rødbedejuice og honning til de er møre.
Olivenolie hældes let over skiverne af butternut squash, herefter bages de møre i ovnen ved 140 grader. 

Brunet smøremulsion:
Over et vandbad på 60 grader, piskes æggeblommer med æbleeddike og salt, herefter piskes smørret i lidt efter lidt. Piskes indtil massen har en let cremet konsistens.