Røget laks med peberrodscreme, crumble, asier og rogn

Røget laks med peberodscreme, rugbrødscrumble, asier og rogn 
 

4 personer // 

200 gr. røget vestfjord laks
60 gr. creme fraiche 38% øko.
10 gr. revet peberrod
1 citron
2 skiver mørkt rugbrød
¼ dl vindruekerneolie
120 gr. asie i skiver
10 gr. krondild
2 dl. æbleeddike
1 dl. vand
100 gr. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. koriander
4 spsk. lakserogn
1 kvist dild

Sådan gør du
Skær den røgede laks i skiver á ca. 20 gr. stykket

Peberrodscreme
Pisk creme fraiche sammen med peberrod, revet citronskal og salt til det har en cremet konsistens

Rugbrødscrumble
Riv rugbrødet på et groft rivejern, og vend dernæst olien i, fordel det det på en bageplade. Forvarm ovnen til 160 grader og kom crubmblen i ovnen i ca. 30 min.

Syltede asier
Kom krondild, æbleeddike, vand, sukker, salt, sorte peberkorn og koriander I en stor gryde og kop det op. Lad det køle af og kom derefter asierne I lagen. Lad det stå på køl minimum 1 uge før anvendelse.

Anretning
Anret på midten af tallerkenen. Start med laksen, dernæst asier, og små toppe af peberrodscreme. Drys med rugbrødscrumble og pynt af med lidt frisk dild og rogn.