Madkastellet

Tiger Lee Hotdog

Tiger Lee Hotdog

Hofret i Madkastellets Bistro panpan i ZOO


10 personer // bemærk at enkelte elementer skal tilberedes 6 timer før anretning //

10 Porc Duroc-pølser (eller anden god krydderpølse)
Pølsebrød,10 store
3 dl lunkent vand
40 gr gær
1/2 dl olie
1 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
600 gr hvedemel

Jomfruhummermayo
30 g æggeblomme
10 g æggehvide
10 g dijonsennep
2 spsk. Sherryeddike
Salt
300g jomfruhummerolie (500 g rapsolie, 200g jomfruhummerskaller, 1 spsk. tomatpuré koges op. Lad det trækker 6 timer, og sigt olien fra) Alm rapsolie kan også bruges.

Sprøde løgringe
2 løg
1 l. neutral olie
100 g hvedemel
Fint salt

Syltede, røde perleløg
4 dl vand
1,5 dl sukker
3 l. eddike
4 kviste timian
125 g røde perleløg

Broken citrongelé
200 g sukker
2,5 dl citronsaft, friskpresset
9 g ager ager

Hummer
500 gram kogt hummerkød fra kløerne

Pynt
Løgblomster
Koriandercress
Fuglegræs


Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, æg, salt, sukker. Kom mel i og ælt godt til dejen er blank og smidig, og lad hæve et lunt sted i ca. 40 min. Del dejen i 10 lige store boller og tril dem til aflange pølsebrød. Læg dem på en bageplade med ca. 2 cm mellemrum. Efterhæv i ca. 40 minutter. Pensl pølsebrødene med vand. Bag ved 200 grader i 15 min. til de er flotte gyldne. Køl af på ovnrist.

Jomfruhummermayo
Æg, sennep og eddike blendes. Blend olie i lidt ad gangen til mayonnaisen har den ønskede tykkelse. Smag til med salt.

Sprøde løgringe
Løg skrælles og skæres i tynde ringe. Skil løgringene ad, og vend dem i mel. Fritér løgene ved 175 grader. Læg de gyldne løg på fedtsugende papir. Drys med lidt salt.

Syltede røde perleløg
Vand, eddike, sukker og timian koges. Tag panden af varmen.Perleløg pilles og halveres og lægges i den varme syltelage, giv det et hurtigt opkog. Lad løgene ligge og trække i lagen, gerne et par dage.

Broken citron gelé
Bring citronsaft og sukker i kog. Kom ager ager i og lad det småkoge i 2-3 min. Kom massen i en plastbeholder og sæt på køl i minimum 6 timer. Når massen har sat sig, blendes massen til en fin sprøjteklar gelé og kommes i en sprøjtepose.

Anret pølsen i brød og pynt med hummerstykker, spritset citrongelé, mayo, syltede løg, sprøde løg, løgblomster, korandercress og fuglegræs.