Madkastellet

Pressemeddelelse: Madkastellet og Zoologisk Have skruer yderligere op for gastronomien

Madkastellet og Zoologisk Have København skruer yderligere op for gastronomien

 

ZOOs store satsning på mad og drikke har båret frugt og tiltrækker nu både ny topkok til gryderne og stjernekonditor i konditoriet.

 

Madkastellet, der driver tre restauranter i ZOO, henter Mondäns køkkenchef Mads Dalsborg til Bistro panpan og konditor, bager og chocolatier Torben Bang til Café Botanika. 

Den nye køkkenchef Mads Dalsborg og Madkastellet har allerede en række planer på tegnebrættet for det kommende år. Målsætningen er at imødekomme den stigende efterspørgsel på Bistro panpans mad, ved at udvide åbningstiderne, udvalget og salgsstederne. Det indebærer eksempelvis planer om at holde aftenåbent, også når resten af ZOO er lukket, udvikle et panpan street food koncept, afholde eksklusive gæsteoplevelser med det bedste fra to verdener: tæt på dyrene oplevelser og gastronomi i topklasse.
 

Ansættelsen af Mads Dalsborg sker i forbindelse med, at Casper Sobczyk fratræder stillingen som køkkenchef for at fokusere sin tid på familie, TV og kogebøger. 
 

“Casper har været en enestående medspiller i Madkastellets, måske, største opstart nogensinde. På få måneder udtænkte, konceptualiserede og etablerede vi tre restauranter i ZOO. Vi åbnede samme dag, som højsæsonen startede og pandaerne meldte deres ankomst. Havens gæster har taget fantastisk imod os og den gode mad. En succes Casper, blandt mange andre, har en stor andel i, og det vil jeg gerne sige ham tak for,” udtaler partner i Madkastellet, Rasmus Pors.
 

I ZOO har administrerende direktør Jørgen Nielsen også kun roser til den afgående køkkenchef, og han glæder sig samtidig til den videre udvikling af Havens vigtige satsning på mad og drikke
 

”Casper Sobczyk har sat et kolossalt aftryk i ZOO, og han har sammen med Madkastellet placeret os solidt på det kulinariske danmarkskort. Det stærke fundament bygger vi nu videre på sammen med Mads Dalsborg og Torben Bang, som vi forventer vil tage os og vores gæster med videre på den rejse, hvor kvalitet og convenience går hånd i hånd,” siger Jørgen Nielsen.
 

Den velkendte gastronomiske røde tråd i panpan vil fortsætte med Mads Dalsborg ved roret.  
 

“Smagene fra det fransk-asiatiske køkken har altid stået mit hjerte nært, derfor glæder jeg mig også utrolig meget til at blive en del af projektet. At kunne få lov til at kombinere gourmetmadens verden og en oplevelsespark, som Zoologisk Have, er helt unikt, og jeg glæder mig helt vildt,” udtaler Mads Dalsborg
 

Torben Bang bliver ansvarlig for et helt nyt konditorikoncept der starter op i løbet af efteråret. Ambitionen er at skabe et af landets fremmeste “kaffe-kage oplevelser” for både de store og små gæster.
Til dagligt vil der være et stort og varieret udvalg af kager, flødeboller samt den allerede succesfulde brunch i Café Botanika. I weekenden ønsker Torben Bang at præsentere byens største og vildeste kagebord, hvor børn og voksne kan spise al den kage de overhovedet kan.
 

At kunne lave et konditori i ZOO er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Det giver så ufatteligt mange muligheder for at skabe de bedste og mest fantasifulde kager, når vi både skal skabe et kageunivers til de små børn på fire år og deres bedsteforældre, der måske er garvede kagespisere med høje forventninger til håndværk og råvarer,” udtaler Torben Bang.

 

Om Mads Dalborg. køkkenchef
Mads Dalsborg (1981) er udlært på Restaurant Tinggården hos Jan Friis Mikkelsen og brugte en del af sin elevtid i Saint-Maxime, Sydfrankrig, hvor interessen for den enkle og kraftfulde smag for alvor blomstrede. Siden har Mads arbejdet på bl.a. Krogs Fiskerestaurant, Umami, Fredensborg Store Kro og vandt DM på Rømø til østers festival i kategorien ’Østers og smørrebrød’. Mondän har siden sin åbning høstet et hav af udmærkelser, flotte anmeldelser og blev i 2019 nomineret til ’Årets gennembrud’ i Den danske spiseguide. 
 

Om Torben Bang, konditor
Torben Bang er bager, konditor og chokolatier med både dansk og udenlandsk erfaring. Torben Bang har adskillige års erfaring indenfor konditorfaget, og hans passion for det søde og delikate har ført ham vidt omkring fra Falsleds Kro, som dessertkok, til Knipschildts Chokolatier i USA. Han har opnået store anerkendelser for sit håndværk gennem sin næsten 20 år lange karriere og medvirket i talrige danske og internationale konkurrencer og Tv-programmer.
Torben arbejder ud fra filosofien ‘At det skal være kalorierne værd`. Han startede successen ’Te på Slottet’ på Kokkedal Slot Copenhagen, ’Afternoon Tea’ i Nimb Bar samt Cakenhagen i Tivoli. 
 

Om Madkastellet
Madkastellet, der er en af de største aktører på den danske mad- og restaurantscene, har snart 20 års erfaring i at designe kulinariske oplevelser, såvel højgastronomiske, folkelige og jordnære. I 2015 overtog Madkastellet Langelinie Pavillonen, totalrenoverende den og transformerede den til et af byens mest populære konferencecentre. 1. januar 2018 blev Madkastellet forpagter på to af Danmarks mest besøgte kulturinstitutioner, Nationalmuseet og Den Blå Planet, og åbnede henholdsvis Restaurant Smör og Tang Café & Bistro. Begge steder står Madkastellet også for al møde- og eventforplejning. Siden 2019 har Madkastellet drevet tre restauranter i Zoologisk Have København: Spisehuset FOLK, Café Botanika og Bistro panpan.
 

Yderligere information kontakt:
Marketing Manager Emilie Heckmann // 51358762 // emilie@madkastellet.dk

​​​​​​​
pink-arrow-curved.svg

Kontakt os

Emilie Heckmann

Tlf:  +45 5135 8762