Madkastellet

Hvad er bæredygtighed for os?

Det irrationelle menneske – fra pligt til lyst

Tá til klimastrejke. Spis mindre sovs og kød og flere kartofler. Pas på blodtrykket. Begræns dit Co2-aftryk. Bliv bikiniklar eller vælg en pakke plantefars til burgeren!

Vi bliver bombarderet med rationelle argumenter for hvordan og hvorfor vi skal passe på klimaet og vores sundhed ved at begrænse os og handle fornuftigt. Men menneskets adfærd er primært drevet af lyst. Så hvordan skaber vi lystbetonede madoplevelser, der bidrager positivt til vores klode, vores helbred og vores medmennesker?

Madkastellet tager dig på en rejse, der stimulerer alle sanser og efterlader dig med en oplevelse af at have nydt et ekstraordinært måltid med god samvittighed.

Madkastellets Klimamenu

Vildt fra skoven, urter fra haven, danske farvandes friske fisk og plantagens frugt og bær. Udvalgt med særlig omtanke for vores natur og klima – kun med lokale sæsonvarer. Her er et eksempel på en oktobermenu.

Uanset råvaren, skal de skiftende sæsoner kunne smages. Forvent derfor, at der kan være småjusteringer i menuerne.
Så får du den største smag og den bedste oplevelse. Er du allergisk mod bestemte fødevarer, så finder vi en løsning.

Forret

Torsk, letsaltet og vendt i skovmærke - Confiteret græskar - Pikant puré af
græskar - Chili fra vores eget landbrug på Røsnæs

Hovedret

Dansk krondyr stegt i sprød ’skovbund’ - Kastanjecreme - Syrlige tranebær -
Høbagt selleri - Sauce med kirsebæreddike

Dessert

Pære henkogt i citronverbena - Kondenseret mælk - Crumble af valnød -
Shortbread - Is på gedeost

Hvorfor holder ZOO en madfestival?

Det var bare ét af de mange spørgsmål, der dukkede op, da Pernille Sandberg Bech fra Goodtalks, Rasmus Pors fra Madkastellet, Allan Feldt fra WiSH by SEiMEi og Louise Nordbjerg fra Zoologisk Have mødtes i Bistro panpan for at snakke om, hvordan de hver især arbejder aktivt med FN's verdensmål i deres daglige arbejde for at sikre en bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.

pink-arrow-curved.svg

Kontakt os

Ulrika Mårtensson

Tlf:  +45 3175 1213

Nyhedsbrev

Tilmeld dig for at høre nyt om venues, bæredygtighed eller trends.

Tilmeld